De Huiskamer was voor mij een startpunt om mijzelf te presenteren als curator, organisator en verbinder. Van 2016 t/m 2020 heb ik meerdere projecten en exposities in De Huiskamer gemaakt.
Meer lezen? klik hier voor download

Opening Tekenkabinet in De Huiskamer. 2016.

PROJECTEN IN DE HUISKAMER

De mallen van Lin

Juni 2018
Een mail uit Taiwan. Lin, kunstenaar, zoekt een bestemming voor zijn erfenis. Honderden houten mallen uit de werkplaats van zijn vader waren zomaar zijn leven binnen gestroomd.

De mallen zijn onderweg naar een nieuw leven, zo vertelde Lin. Via curator Abby Yang kwamen ze per toeval in De Huiskamer terecht en een deel van de mallen bleef achter en gingen uitmaken van mijn eigen onderzoek naar de emotionele halfwaardetijd van spullen.

Voor mij zijn de mallen inmiddels een alfabet geworden. Volledig vertrouwd hebben ze een plek in mijn werk gekregen en gaan ze verder mee op reis. De vertrouwde vastomlijnde vormen dienen als een bouwstenen. Ik speel met ze ontdoe ze van verhalen zodat enkel nog de schoonheid van de vorm overblijft.

PICTURA

Installatie geïnspireerd op het project: ‘De jas van Joost’ door Fenneke Voorsluis.

Een interactieve performance over verlies, vergankelijkheid en het delen van persoonlijke herinneringen.
De Jas van Joost wordt ervaren als een integere en diepgaande beleving die gaat over afscheid nemen; afscheid van een persoon, een relatie, een object of een ander verlies.

Tekenkabinet 2016 in samenwerking met De Huiskamer.

Het Tekenkabinet is sinds 2013 een onafhankelijk podium voor hedendaagse, autonome tekenkunst.
Jaarlijks worden op wisselende locaties ruimte- en wandvullende tentoonstellingen gerealiseerd waarin autonome hedendaagse tekenkunst de hoofdrol speelt.

On-tij

Performance door Klaske Oenema, Machteld Aardse, Fenneke Voorsluis

‘Een berichtje van thuis.
Doordat ze de muren hebben geschuurd lijkt het wel of er een sneeuwstorm in huis heeft gewoed’

Een huis in on-tij. Onderhevig aan het komen en gaan van levens, spullen, nalatenschappen en verhalen. Tijdens de performance doen Klaske Oenema, Machteld aardse en Fenneke Voorsluis onderzoek naar de emotionele halfwaardetijd van het nalatenschap van: de Kalkmarkt 8.


Een huis vol herinneringen, een huis in beweging, een huis als stilstaand water. Wij buigen ons over mijn erfenis, leggen het vast, trekken over en herschrijven de geschiedenis. Opzoek naar een nieuwe eenvoud. Stukje voor stukje breken we af en bouwen we op tot er een nieuwe orde ontstaat als brandstof voor de toekomst.

Notre Dame des Fleurs

Expositie: ‘Notre Dame des Fleurs’ in De Huiskamer in Amsterdam.
De Huiskamer is een plek waar verschillende disciplines elkaar ontmoeten. In ‘Notre Dame des Fleurs’ worden dichters en beeldend kunstenaars bij elkaar gebracht.

‘The orchid and the wasp’ serie exposities samenwerking met De Huiskamer

‘The orchid and the wasp’ is een project van Maud Oonk waarbij samenwerking, dialoog en uitwisseling tussen kunstenaars gestimuleerd wordt. Maud Oonk maakte in samenwerking met Fenneke Voorsluis een serie exposities in De Huiskamer in de periode 2017 – 2020.