Als sociaal vormgever richt ik me op het ontwerpen van rituelen rondom universele thema’s als verlies, troost, rouw en liefde. Dat kan een object, een familie ritueel, een workshop of bijvoorbeeld een podcast zijn. De vraag is altijd: wat laat je achter en wat neem je mee?

The Big Draw Jordaan

The Big Draw Jordaan in opdracht van de Open Ateliers Jordaan ter bevordering van de sociale buurt cohesie in de Jordaan. Een tekenfestival met als doel buurtbewoners met elkaar in contact te brengen door samen te tekenen.

Big Draw Jordaan Teken festival in opdracht van de Open Ateliers Jordaan

De Koffer

Ik zocht naar iets waar mijn erfenis in zou passen. Handzaam en op maat wat enkel ging over ons contact. Iets duurzaams wat symbool stond aan alles wat juist immaterieel is. Een nalatenschap als brandstof voor de toekomst. een manier om mijn geschiedenis en ons contact met een frisse blik te zien. Schoon te vegen, af te stoffen, op te poetsen, te veranderen, terug te plaatsen.
Netjes opgeruimd ontdaan van de zwaarte.

klik hier voor download

De Jas van Joost

Een interactieve performance over verlies, vergankelijkheid en het delen van persoonlijke herinneringen. ‘Alle spullen uit het huis waren al weg of klaar om weg te gaan en dus op een plek waar ze niet hoorde. Het huis raakte leger maar De Jassen bleven. Als een radioactief object met emotionele halfwaarde tijd. Ik maakte een foto van de jassen en trok de foto over. Daarna vouwde ik de jassen op perste de restruimte van mijn vader eruit en legde ze tussen de duplo blokken op zolder. De jassen mochten gaan’

klik hier voor download